top of page

İKTİDARLARIN SOFRASI [ARTUN ÜNSAL]


Bu, Sümerlerden Osmanlı Devleti’nin ortadan kaldırılmasına yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşuna kadar geçen dönemde bu coğrafyada yemek ile siyaset arasındaki ilişkiyi neredeyse tüm yönleriyle inceleyen, çok kapsamlı bir çalışma.

Size daha evvel de söylediğim gibi, bir kitabı (özellikle tarih ve siyaset alanındaki kitapları) almadan önce ilk baktığım şey, kaynakçasının genişliğidir, HÜNK dostları. Fakat Artun Ünsal’ın 10 yıl içinde tamamladığı bu çalışmanın kaynakçası 39 sayfa (yani HÜNKcüğünüzü tavlamak için kafi) olsa da, bu kez kaynakçaya hiç bakmadan aldım ben bu kitabı.

Zira üniversitede Siyasete Giriş derslerini kendisinden alma şansı yakaladığım Artun Ünsal’ın ne kadar özenli ve detaycı bir araştırmacı olduğunu adım gibi biliyordum.

Şaşırtmadı! Olguları bir bir önünüze seren ve bunları sübjektif çıkarımlardan uzak durarak sentezleyen titiz bir akademik çalışmayla karşılaştım.

“Akademik” dedim diye irkilmeyin — dili oldukça akıcı ve keyifli! İçeriği sürekli kendini tekrarlayan, aynı bilgiyi 80 defa evirip çeviren o “dar” kitaplarınki gibi boş değil — öğretici ve zengin bir çalışma.

Yemek-siyaset ilişkisine kafa yoran, tarihten zevk alan tüm HÜNKçülere tavsiyemdir.


123 views0 comments
bottom of page